چرا انسان در دنیا بلا و مصیبت میبیند؟2
تمامی مخلوقات، هر که و هرچه که باشند، درگیر نزول و صعود فراوانی میگردند و در عین عزت و بلندی، رنج و سختی و سقوط ظاهری را نیز دارند. دولت نیز در این ماجرا نقمت است و نقمت بزرگترین دولت است.
همواره مشکلات و سختیهای دنیوی بسیاری اعم از مجازاتهای بدنی و حتی قتل، سخریه یا موارد اتهام آبرویی، انبیای الهی را دچار میساخته است. برای نمونه، یکی از موقعیتهای پیچیده و حساس را میتوان در زندگی پرماجرای حضرت یوسف علیهالسلام دید که زلیخا برای رسیدن به عشق خود، یوسف را به سوی خود فرا خواند و با ممانعت و سرپیچی وی و آگاهی عزیز مصر، صحنه را تغییر داد و به یوسف اتهام خیانت وارد آورد. جناب یوسف از زندگی پر ناز و نعمت یعقوبی به چاه و زندان عزیزی کشیده شد و همچون کالایی به فروش رسید و بنده و غلامی گشت و تحمل درد تهمت را به جان خرید و این جام بس تلخ را با تمامی تلخی به کام خود شیرین نمود و از آن به خوبی گذشت.
یعقوب به فراق مبتلا گردید و چشمانش را از دست داد و خود را گرفتار هجران طولانی دید ولی هرگز ناامید و مایوس نگردید. تنها یوسف علیهالسلام نبود که به چاه افتاد؛ بلکه تمامی خلق به چاه افتادهاند، هرچند چاه هر یک با دیگری متفاوت است. چاه برخی عمقی ندارد و عمق چاه بعضی از مصیبت چاهِ یوسف علیهالسلام ژرفاتر است.