دانش فراست(تفاوت فراست و هوشمندی)1
تفاوت فراست و هوشمندی
افرادی که توجه و دقت کافی به موضوعات و مسایل خود و یا دیگر افراد و اشیا ندارند و در امور مختلف دقیق و ریزبین نمیشوند، توانایی فراست در آنان فعلیت نمییابد، با این تفاوت که چنین افرادی بر دو دسته میباشند: یکی افرادی که استعداد و زمینه آن را ندارند و دو دیگر آنان که بر اثر عوامل مختلف جهل و ناخودآموزی، فعلیت و بروز استعداد خود را از دست دادهاند.
میان این دو دسته، تفاوتهای مختلفی وجود دارد و راههایی برای شناخت آن در دست میباشد. صاحبان فراست و افراد هوشمند، همیشه توجه خاصی به افراد و اشیا و امور مختلف دارند و آنها را بیشتر با تکیه بر ظواهر و از همین راه مورد شناسایی قرار میدهند و ظواهر، زبان گویایی برای آنها میباشد.
افراد هوشمند، بیشتر از چشمهای خود استفاده میکنند تا از زبان و نیز بیشتر آگاهیهای خود را در سکوت بهدست میآورند تا با پرسش و همچنین گفتار و خلوت بیشتر مورد پسندشان است تا انجمن.
گاه میشود که برای یافت موضوعات مختلف از فرد یا چیزی، یک نگاه را مورد بررسی و دقت قرار میدهند و از آن خواستههای خود را فراهم میسازند؛ گاه از یک سکوت و یک حرف و خلاصه گاه میشود که بیچشم و زبان میتوانند مجهول خود را مورد بررسی، دقت و شناسایی قرار دهند.
مطلبی که در اینجا بسیار مهم میباشد این است که یافتن و دانستن امور از این طریق را نباید با پنهانکاری خلط نمود. بسیار میشود که فردی دارای آگاهیهایی است، بدون آن که آن را برای کسی بازگو کند، چون دانستن غیر از گفتن است و فهمیدن با بازگفتن دو امر است و آنچه کمال میباشد امر نخست است و آنچه نقص و عیب به شمار میرود، امر دوم است.
اگر کسی بتواند بدون هیچ گونه انحراف و زیانی چیزی را بداند، وی صاحب کمال است. البته، گفتن و بازگویی آن امر دیگری است که به اذن شرعی نیاز دارد و هرگونه انحراف و بازگویی موجب ایجاد ناملایمات مختلفی میگردد که امری ممنوع است.