مسیر عشق

معرفی آثار وافکار بزرگ مرد زمانه آیت الله العظمی محمد رضا نکونام هدف این مجموعه است

معرفی آثار وافکار بزرگ مرد زمانه آیت الله العظمی محمد رضا نکونام هدف این مجموعه است

مسیر عشق

معرفی راه عشق وکمال به آسانی میسر نیست واین راه راهنمایانی می خواهد آنانی که محبوب پروردگارهستند وراه را به دیگران می آموزند شخصیتهایی چون آیت الله نکونام
حضرت آیت اللّه‏ العظمى نکونام (مدّ ظلّه العالى)داراى ده‏ها اثر ارزنده در موضوعات گوناگون است. این آثار پیرایه زدایى و حل مشکلات علمى به شیوه‏ اى بدیع و نو را دنبال مى ‏نماید. به فرموده ‏ى معظم‏ له: "چیزى که در تمام دروس و نوشتارم شاخص است، پیرایه ‏زدایى، تحقیق و ترمیم مشکلات علمى گذشتگان و راه‏گشایى نسبت به آینده ‏اى برتر براى انسان و جهان اسلام مى ‏باشد."
آن‏چه در این نوشته ‏ها مورد اهمیت نگارنده بوده، بازسازى مبانى علمى و دینى و پیرایه ‏زدایى کتاب‏هاى اسلامى است که موجبات رکود و خمودى جامعه‏ى اسلامى را همراه داشته است. هم‏چنین تقویت عوامل جهل ‏زدایى و رفع نواقص و موانع فقهى، فرهنگى، عقلى، فلسفى، عرفانى و اخلاقى در تمامى جهات فردى و اجتماعى که سبب حیات علمى و دینى هرچه بیش‏تر جامعه‏ى مسلمین مى‏ گردد را امرى ضرورى دانسته‏ اند.
باید گفت این آثار به نوآورى و گره‏ گشایى در قلمرو اندیشه‏ى دینى و بازپیرایى ذخایر فکرى اسلامى در حوزه‏ى معرفت دینى اهتمام دارد و به تحقیق جامع و منسجم زیر ساخت ‏هاى اندیشه دینى مى ‏پردازد و آسیب ‏هاى باور داشت‏ه اى دینى را به چالش مى ‏کشاند و به ارایه‏ى راه گذار از بحران‏هاى پیش روى آن مى‏ پردازد و پیرایه ‏زدایى از آموزه ‏هاى دینى و زدودن انحرافات و پاسخ به شبهات را مهم‏ترین هدف خود مى ‏داند و همان‏گونه که گذشت ،مى‏ توان تولید علم و نوآورى در حوزه‏ى دین پژوهى و پاسخ به نیازهاى جامعه‏ى جوان امروز را از مهم‏ترین ویژگى‏ هاى آن دانست.

طبقه بندی موضوعی

تلاوت

سه شنبه, ۱۶ تیر ۱۳۹۴، ۰۹:۲۱ ب.ظ

-         افراد دعاها وسوره هایی از قرآن کریم را تلاوت می کنند که معنای آن را متوجه نمی شوند . آیا این قبیل تلاوت ها موثر است؟ چه پیشنهادی را برای جایگزینی این نوع تلاوت ها دارید؟

این نوع تلاوت ها موثر واقع می شود. برای مثال اگر فردی نابینا دست خود را به کلید برق بزند لامپ را روشن می کند. برای روشن شدن این لامپ ما نیاز به دست داریم، نه چشم. دست که به کلید بخورد لامپ روشن می شود اما این شخص خودش نمی تواند این روشنایی را ببیند. اما اگر کسی چشم داشته باشد بهتر می تواند چراغ را روشن کند و علاوه بر آن نور را نیز می بیند. در مورد مذکور نیز اگر گفته شود تلاوت مردم فارسی زبان که آشنا به زبان عربی نیستند تاثیر ندارد، اهمال و بهانه است. درست است که زبان ما فارسی است اما بسیاری از ما به زبان های دیگر چون انگلیسی آشنا هستیم؛ یعنی این زبان ها را آموزش دیده ایم. از این رو، لازم است مؤمنین بخشی از وقت خود را برای دین و آموزه های آن صرف کنند و عربی را در حد فهم معنای لغات قرآن کریم و دعاها فرا بگیرند. برای مثال، رانندگی کار راحتی نیست اما ما آن را آموزش دیده ایم و برای آن وقت گذاشته ایم. فارس بودن دلیل بر  این نیست که نباید یا نمی توانیم عربی را فرا بگیریم. متاسفانه نظام فرهنگ اجتماعی ما بیمار است و گرنه باید در مدارس کشور به بچه ها زبان دین را به گونه ی روشمند و کاربردی آموزش دهند و این امر امکان دارد. این آموزش باید فراگیر و در سطح جامعه باشد؛ چه طور هم اینک غالب مردم جامعه رانندگی بلدند همینطور باید از طریق مدرسه و مسجد به افراد عربی کاربردی آموخت. جامعه امروز ما یک جامعه با سواد است که می توانیم زبان دین را به آن ها "یاد بدهیم" نه اینکه " بروند یاد بگیرند".

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۶
صراط مستقیم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی