نیازمندی دین به نظریهپرداز4
اگر متولیان دینی هیچ چیزی برای عرضه در این رابطه نداشته باشند، این زمین خشک، آن آب آلوده را با همهی ولع در خود فرو خواهد داد و مردم را به فرهنگ خویش عادت میدهد. متولیان دینی باید آیهی شریفه و آییننامهی «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ» را که به توان جنگی محدود نیست، نصب عین خود قرار دهند و با پرهیز از هر گونه التقاط و اختلاط حلال و حرام، مرزهای کامیابی را در چارچوب شریعت و متناسب با عصر حاضر، تنوع بخشند و به گفتهخوانان خویش بشناسانند و زمینههای استفاده از آن را برای مردم فراهم آورند. متولیان امور دینی باید به تبع شریعت قدسی اسلام که ادعای خاتمیت و زندگی برتر و بهتر را دارد، بهترین نوع زندگی اجتماعی را برای مردم ترسیم نمایند. آنان لازم است موسیقی را تعریف نموده و اگر برای آن، نمونههای مجازی میشناسند، آن را به جهانیان عرضه کنند.
امروزه، دنیای غرب بسیاری از گوشهها و راستههای موسیقی را به نام خود به جوانان جامعه تحمیل میکند؛ در حالی که از موجودی غنی ایرانیان غفلت شده است. روزی برخی فقیهان، پوشیدن لباس سربازی بر تن عالمان را مذموم میشمردند، ولی امروزه تقدس یافته است و عالمان بسیاری با لباس سربازی به جبهههای دفاع مقدس رفتند. کنسرتهای دینی نیز بر همین سلیقه است. میشود کنسرتهای ولایی داشت و مردم بسیاری را به سوی دین دعوت نمود. میشود شعر آیینی را در یکی از دستگاههای موسیقی ارائه داد. میتوان با نام موسیقی دینی و آهنگ ولایی، آیین تشیع را بر تمام سیستمهای موسیقی موجود در جهان غلبه داد، بدون آن که با مبانی و بررسیهای فقهی مخالفتی داشته باشد.
حوزهها مسئولیتی بس عظیم دارند و حیطهی کاری آنان نه تنها ایران، بلکه جهان میباشد. اگر ما نتوانیم اهرمهای مثبت را رواج بدهیم، استکبار جهانی ملت ما را با همهی فرهنگ پربار و سابقهداری که دارد به سوی خود میکشاند.